00:19

Marcepanowo-cytrynowe kuleczki

Jeśli tęsknicie za marcepanem, po prostu przygotujcie go sami w domu z obranych wcześniej migdałów. Dzięki temu jego skład będzie zdecydowanie bardziej przyjazny dla zdrowia. Zamiast cukru użyjcie miodu, a dla poprawy smaku dodajcie odrobinę soku z cytryny - gotowe!

Marcepanowo-cytrynowe kuleczki

Składniki na 8-10 małych kulek:
  • 8 łyżek obranych migdałów
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
  1. Do pojemnika blendera wrzuć migdały i dokładnie je zmiksuj.
  2. Dodaj miód oraz sok z cytryny (lub wodę), zmiksuj ponownie.
  3. Gotową masę uformuj w małe kulki a następnie umieść je w lodówce na kilka godzin.



1 komentarz:

Dziękuję za każdy komentarz - każda opinia jest dla mnie ważna.