Bezglutenowe wegańskie naleśniki z musem czekoladowym
Składniki na ok.5 sztuk:
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki gryczanej
- 4/5 szklanki mleka roślinnego lub wody
- 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
- szczypta cynamonu
Mus czekoladowy:
- 2 banany
- kilka daktyli
- łyżka karobu lub kakao
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
- Przygotuj mus czekoladowy: zmiksuj ze sobą banany, daktyle oraz karob lub kakao.
- Wlej kilka łyżek ciasta na rozgrzaną patelnię i poczekaj kilka minut. Gdy naleśnik zrobi się lekko sztywny, obróć go i smaż jeszcze przez chwilę na małym ogniu.
- Naleśnik posmaruj grubą warstwą musu i udekoruj świeżymi malinami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz - każda opinia jest dla mnie ważna.