Niejednego zdziwiłby widok kaszy podanej z czereśniami... a jednak! Jak się okazuje, takie połączenie może być naprawdę smaczne, a w dodatku bardzo wartościowe. Jeśli macie ochotę na słodkie śniadanie lub deser, którego przygotowanie zajmie zaledwie chwilę to bez wątpienia jest to przepis dla Was.
Czekoladowa kasza jaglana z czereśniami
Składniki na 1 porcję:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 szklanka wydrylowanych czereśni
- 1 łyżeczka karobu lub kakao
- 10 daktyli
- szczypta kurkumy
Przygotowanie:
- Kaszę opłucz, a następnie zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu aż do wchłonięcia przez nią całej wody.
- Czereśnie zmiksuj dokładnie za pomocą blendera.
- Do przestudzonej kaszy dodaj karob/kakao, kurkumę, posiekane na drobne kawałki lub zmiksowane w pojemniku blendera daktyle oraz kilka łyżek musu z czereśni. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Kaszę udekoruj pozostałym musem oraz połówkami owoców.
Wyglada pysznie :)
OdpowiedzUsuń