12:30

Jajecznica z cebulką, szczypiorkiem, pomidorami i rukolą

Kiedyś moja jajecznica składała się z cebuli, szynki i jajek. Teraz jest zdecydowanie bardziej kolorowa i pożywna. Dziś w wersji z pomidorem i zieleniną :)

Jajecznica z cebulką, szczypiorkiem, pomidorami i rukolą

Składniki na 2 porcje:
  • 6 ekologicznych jajek
  • 1 duża cebulka ze szczypiorkiem
  • 1 pomidor
  • świeża rukola
  • rzeżucha
  • olej kokosowy lub masło
  • zioła prowansalskie
  • sól himalajska
Przygotowanie:
  1. Cebulę, szczypiorek i pomidory wymyj i pokrój na małe kawałki.
  2. Na patelni rozgrzej tłuszcz i usmaż na małym ogniu cebulkę.
  3. Dodaj jajka, zioła i szczyptę soli. Wymieszaj wszystko, po chwili dodaj szczypiorek i pomidory. Jajecznicę podawaj ze świeżą rukolą oraz rzeżuchą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz - każda opinia jest dla mnie ważna.