Kiedyś moja jajecznica składała się z cebuli, szynki i jajek. Teraz jest zdecydowanie bardziej kolorowa i pożywna. Dziś w wersji z pomidorem i zieleniną :)
Jajecznica z cebulką, szczypiorkiem, pomidorami i rukolą
Składniki na 2 porcje:
- 6 ekologicznych jajek
- 1 duża cebulka ze szczypiorkiem
- 1 pomidor
- świeża rukola
- rzeżucha
- olej kokosowy lub masło
- zioła prowansalskie
- sól himalajska
Przygotowanie:
- Cebulę, szczypiorek i pomidory wymyj i pokrój na małe kawałki.
- Na patelni rozgrzej tłuszcz i usmaż na małym ogniu cebulkę.
- Dodaj jajka, zioła i szczyptę soli. Wymieszaj wszystko, po chwili dodaj szczypiorek i pomidory. Jajecznicę podawaj ze świeżą rukolą oraz rzeżuchą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz - każda opinia jest dla mnie ważna.