21:00

Kasza jaglana z fenkułem i gruszką

To jedna z moich propozycji na smaczne i pożywne śniadanie. Kasza jaglana i fenkuł tworzą oryginalne, ale świetnie zgrane połączenie. Dzięki daktylom i gruszce danie jest słodkie i ciężko się od niego oderwać :)

Kasza jaglana z fenkułem i gruszką

Składniki na 1 porcję:
  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 1 dojrzała gruszka
  • 1/3 dużego fenkuła
  • garść obranych migdałów
  • kilka niesiarkowanych suszonych daktyli
Przygotowanie:
  1. Kaszę opłucz, a następnie zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu aż do wchłonięcia przez nią całej wody.
  2. W pojemniku blendera umieść posiekany fenkuł, pokrojoną gruszkę oraz migdały. W zależności od tego jak słodki smak chcesz uzyskać, dorzuć dodatkowo od trzech do siedmiu daktyli (wcześniej możesz namoczyć je przez kilka minut w ciepłej wodzie). Składniki zmiksuj.
  3. Dodaj ugotowaną kaszę i zmiksuj wszystko jeszcze raz na gładki krem. Podawaj z posiekanymi migdałami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz - każda opinia jest dla mnie ważna.