Kasza jaglana to jeden z moich ulubionych produktów. Dziś mam dla Was pomysł na słodki, banalnie prosty w przygotowaniu deser, który z pewnością skradnie Wasze serca. Jest nie tylko przepyszny, ale i bardzo pożywny. Wystarczy zaledwie kilka składników i odrobina wolnego czasu.
Czekoladowo-czereśniowy deser z kaszy jaglanej
Składniki na 1 porcję:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 szklanka czereśni
- 8 daktyli
- 1 łyżka karobu lub kakao
Przygotowanie:
- Kaszę opłucz, a następnie zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu aż do wchłonięcia przez nią całej wody.
- W pojemniku blendera umieść wydrylowane czereśnie i połowę daktyli, dokładnie zmiksuj. Odlej wszystko do miseczki.
- Do pojemnika blendera wrzuć ugotowaną, przestudzoną kaszę, pozostałe daktyle, karob i pięć łyżek przygotowanego wcześniej sosu czereśniowego. Zmiksuj wszystko na gładki krem i przelej do szklanki. Dodaj sos i udekoruj świeżymi czereśniami.
wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuń