22:00

Czekoladowo-czereśniowy deser z kaszy jaglanej

Kasza jaglana to jeden z moich ulubionych produktów. Dziś mam dla Was pomysł na słodki, banalnie prosty w przygotowaniu deser, który z pewnością skradnie Wasze serca. Jest nie tylko przepyszny, ale i bardzo pożywny. Wystarczy zaledwie kilka składników i odrobina wolnego czasu.

Czekoladowo-czereśniowy deser z kaszy jaglanej

Składniki na 1 porcję:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka czereśni
  • 8 daktyli
  • 1 łyżka karobu lub kakao
Przygotowanie:
  1. Kaszę opłucz, a następnie zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu aż do wchłonięcia przez nią całej wody.
  2. W pojemniku blendera umieść wydrylowane czereśnie i połowę daktyli, dokładnie zmiksuj. Odlej wszystko do miseczki.
  3. Do pojemnika blendera wrzuć ugotowaną, przestudzoną kaszę, pozostałe daktyle, karob i pięć łyżek przygotowanego wcześniej sosu czereśniowego. Zmiksuj wszystko na gładki krem i przelej do szklanki. Dodaj sos i udekoruj świeżymi czereśniami.


1 komentarz:

Dziękuję za każdy komentarz - każda opinia jest dla mnie ważna.