12:30

Kasza jaglana z truskawkami, wanilią i miodową polewą

Słodkie, a jednocześnie zdrowe śniadanie? Tak, to możliwe. Znowu z kaszą jaglaną... a to dlatego, iż uważam, że powinna się ona znaleźć w Waszym menu - jest naprawdę bardzo zdrowa. Ja jadam ją przynajmniej kilka razy w tygodniu. Dzięki temu, że można przygotowywać ją na bardzo wiele sposobów, nigdy się Wam nie znudzi! Dziś w wersji z truskawkami, wanilią i miodem - smak połączenia okazał się wbrew pozorom całkiem oryginalny.

Kasza jaglana z truskawkami, wanilią i miodową polewą

Składniki na 1 porcję:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka truskawek
  • 1 gruszka lub banan
  • 2 łyżki miodu
  • 3 cm laski wanilii
Przygotowanie:
  1. Kaszę opłucz, a następnie zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu aż do wchłonięcia przez nią całej wody.
  2. W pojemniku blendera umieść truskawki, pokrojoną gruszkę lub banana, miód oraz ziarenka z laski wanilii. Składniki zmiksuj. Odlej odrobinę powstałego musu do szklanki - posłuży jako polewa.
  3. Dodaj do pojemnika ugotowaną, przestudzoną kaszę i zmiksuj wszystko na gładki krem. Podawaj z pokrojonymi w plasterki truskawkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz - każda opinia jest dla mnie ważna.