22:15

Pomidorowy krem z fenkuła

 Pomidorowy krem z fenkuła

Składniki:
  • jeden fenkuł
  • 2 marchewki
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka naturalnego bulionu
  • 1 cebula
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • świeża bazylia
  • cytryna
  • pieprz, sól
Przygotowanie:
  1. Fenkuł, cebulę oraz marchew posiekaj na kawałki i umieść w garnku.
  2. Zalej wszystko 1,5 szklankami wody, dodaj przyprawy i zagotuj.
  3. Kiedy warzywa będą miękkie, wlej do środka passatę pomidorową oraz dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i kilka listków bazylii.
  4. Zblenduj całość na gładki krem. Podawaj z bazylią i świeżo starta skórką z cytryny.


2 komentarze:

  1. pierwszy raz widzę taki przepis, ale wydaje się być mega smaczne :D
    dziewczyno, pisz dalej, bo ten blog jest meega ciekawy ♥
    zaobserwowałam Kochana :*
    +mogłabym Cię prosić o kliki w linki w najnowszym wpisie? :*
    3maj się ^.*

    stylowana100latka.blogspot.com - KLIK

    OdpowiedzUsuń
  2. Fenkuł zawsze stanowił dla mnie zagadkę - kradnę przepis i na pewno zrobię te pyszności

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz - każda opinia jest dla mnie ważna.