Do stworzenia tego przepisu zainspirowała mnie wizyta w poznańskiej Werandzie, w której skusiłam się na oryginalną sałatkę lazurową. Smakowała rewelacyjnie, dlatego postanowiłam przygotować w domu podobną. Udało się! Nietypowe połączenie skradło moje serce, spróbujcie go koniecznie! :)
Sałatka z gruszką, orzechami i Gorgonzolą
Składniki na 2 małe porcje:
- mała sałata
- kilka liści kapusty pekińskiej
- garść rukoli
- gruszka
- 1 łyżka miodu
- garść prażonych orzechów włoskich
- sok z cytryny
- 10 dag sera Gorgonzola
- sos (musztarda francuska + miód)
- Warzywa umyj i posiekaj na kawałki, a następnie wymieszaj z łyżką miodu.
- Gruszkę obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny, dorzuć do reszty.
- Surówkę posyp orzechami, a następnie udekoruj dwoma plastrami sera i odrobiną sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz - każda opinia jest dla mnie ważna.