23:09

Bezglutenowe czekoladowe naleśniki z musem malinowo-bananowym

To już kolejne bezglutenowe naleśniki jakie udało mi się zrobić - tym razem w wersji dla miłośników malin. Te piękne różowe owoce skrywają w sobie mnóstwo witamin i minerałów, a także wzmacniają odporność i opóźniają starzenie się. Latem naprawdę warto często po nie sięgać.

Bezglutenowe czekoladowe naleśniki z musem malinowo-bananowym

Składniki na ok.5 sztuk:
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 ekologiczne jajka
  • 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 1 łyżka karobu lub kakao

    Mus owocowy:
  • garść malin
  • banan
Przygotowanie:
  1. Jajka roztrzep z olejem, dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
  2. Przygotuj mus owocowy: po prostu zmiksuj ze sobą maliny i banana.
  3. Wlej kilka łyżek ciasta na rozgrzaną patelnię i poczekaj kilka minut. Gdy naleśnik zrobi się lekko sztywny, obróć go i smaż jeszcze przez chwilę na małym ogniu.
  4. Naleśnik posmaruj grubą warstwą kremu i udekoruj świeżymi malinami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz - każda opinia jest dla mnie ważna.