13:00

Czekoladowa kasza jaglana z czereśniami

Niejednego zdziwiłby widok kaszy podanej z czereśniami... a jednak! Jak się okazuje, takie połączenie może być naprawdę smaczne, a w dodatku bardzo wartościowe. Jeśli macie ochotę na słodkie śniadanie lub deser, którego przygotowanie zajmie zaledwie chwilę to bez wątpienia jest to przepis dla Was.

Czekoladowa kasza jaglana z czereśniami

Składniki na 1 porcję:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wydrylowanych czereśni
  • 1 łyżeczka karobu lub kakao
  • 10 daktyli
  • szczypta kurkumy
Przygotowanie:
  1. Kaszę opłucz, a następnie zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu aż do wchłonięcia przez nią całej wody.
  2. Czereśnie zmiksuj dokładnie za pomocą blendera.
  3. Do przestudzonej kaszy dodaj karob/kakao, kurkumę, posiekane na drobne kawałki lub zmiksowane w pojemniku blendera daktyle oraz kilka łyżek musu z czereśni. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Kaszę udekoruj pozostałym musem oraz połówkami owoców.

1 komentarz:

Dziękuję za każdy komentarz - każda opinia jest dla mnie ważna.